Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

02-06-2024

Bouwen aan vertrouwen

Voor ondernemers is vertrouwen' een sleutelwoord. Van goede klanten verwacht je dat ze de factuur betalen, zo simpel is het. Leveranciers komen op de afgesproken datum voorriden, zodat je niet dagenlang naar een leeg magazijn zit te koekeloeren. De cijfers van de accountant ga je niet tot op de komma zelf narekenen, en een medewerker die ziek is, hangt niet stiekem de beest uit op Ibiza. Het nakomen van afspraken, daar draait het uit-eindelijk om in het bedrijfsleven. Maar wat gesneden koek is voor de doorsnee ondernemer, lijkt gek genoeg voor de overheid toch iets minder vanzelfsprekend. Daar worden intenties weliswaar uitgesproken, maar evengoed niet nageleefa. En dat is fnuikend voor de economie, ook voor de onze.

Lees verder >
01-06-2024

Vernieuwend samenwerken herstelt het vertrouwen

Het ondernemersvertrouwen is een van de belangrijkste pijlers voor een gezond ondernemersklimaat, ook lokaal. Wanneer ondernemers geen vertrouwen hebben in het economisch beleid van onze overheid, blijven investeringen uit, daalt de werkgelegenheid en komt de economie tot stilstand. Gelukkig zien we ook veel ondernemers die de handschoen oppakken om een tegenwicht bieden aan die impasse. Zij zoeken elkaar op om de rol van aanjager te vervullen, de ontwikkelingen te versnellen en wel tot uitvoering te komen. Vernieuwend samen-werken, noemt EDBA dat, en het blijkt een probaat middel om resultaten te boeken en zo het vertrouwen in de economie te herstellen.

Lees verder >
15-03-2024

Ondernemers doe mee aan onderzoek duurzaam ondernemen

EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en Gemeente Alphen aan den Rijn doen gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek brengt de uitdagingen en behoeften van ondernemers bij duurzaam en circulair ondernemen in beeld.

Lees verder >
13-12-2023

Een plek om samen te werken aan de energietransitie en duurzaamheid

De eerste stap is gezet naar een plek waarin onderwijs, de overheid, het bedrijfsleven en inwoners samenkomen en samenwerken aan de energietransitie en de vragen rondom duurzaamheid.

Lees verder >
28-11-2023

EDBA Alphen aan den Rijn inspiratietour

Op 22 november organiseerde de EDBA Alphen aan den Rijn een inspiratietour met een groep van 30 ondernemers van de VOA Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn en bestuurders en beleidsmedewerkers van de Gemeente Alphen aan den Rijn over de energietransitie.

Lees verder >