Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

01-12-2021

DE EDBA PLEIT VOOR EEN HOGER TEMPO EN MEER DAADKRACHT

‘Met polderen komen we er niet’
Eigenlijk waren deze pagina’s bedoeld voor een persoonlijk portret van Joost Berkhout, programmamanager EDBA. Nog voor de koffie koud is, ligt er echter een ander plan op tafel. Joost en bestuursvoorzitter Frank Ponsioen willen deze ruimte liever benutten voor een pleidooi dat voor ondernemers veel urgenter is. “Het advies van de EDBA over de verduurzaming en de vitaliteit van onze lokale economie is positief ontvangen, maar sinds maart zijn we met de geadviseerde projecten amper opgeschoten. Het is mooi dat onze ambities bijna unaniem omarmd zijn, maar het tempo in het realiseren ervan ligt te laag en de middelen zijn, vrezen wij, te beperkt. Wij roepen de gemeente, de VOA en alle ondernemers op om het momentum niet aan zich voorbij te laten gaan.”

Tekst: Esther Daniëls. Foto's: Rob Lamping.

Lees verder >
19-11-2021

Nieuwsbrief nr 65 d.d. 19 nov 2021

Beste ondernemer,
Het is vandaag de “Dag van de Ondernemer!”. Een dag waarop ik als wethouder Economische Zaken al onze ondernemers in onze gemeente wil bedanken voor jullie inzet, veerkracht en doorzettingsvermogen. Ondanks Corona draait de economie gelukkig heel goed. Daarbij realiseren wij ons dat het voor sommige sectoren nog steeds moeilijk is. Wij hopen dat ook voor hen snel betere tijden aanbreken.
Op deze dag sta ik ook graag stil bij een nieuw programma die we samen met de gemeente Nieuwkoop, gemeente Kaag- en Braassem, de ondernemersverenigingen VOA, OVKB, VON, EDBA en VNO-NCW West zijn gestart. Digitaliseren wordt steeds belangrijker naar de toekomst; het biedt kansen maar ook uitdagingen. We willen onze bedrijven hierin ondersteunen. Onder de noemer ‘Boost Your Digital Business’ starten we daarom met een programma gericht op praktische kennis en inspiratie om aan de slag te gaan met digitalisering. Hiervoor hadden we op 18 november het openingsevent van dit programma gepland, maar vanwege de corona-maatregelen is dit uitgesteld naar 10 februari 2022. Maak zoveel mogelijk gebruik van de mogelijkheden van dit programma!
Met vriendelijke groet,
Gerard van As, Wethouder Economische Zaken

Lees verder >
18-11-2021

Nieuwsbrief nr 64 d.d. 18 nov 2021

Goedemiddag,
Er is een grote belangstelling van ondernemers voor de innovatiegroep warmtetransitie Alphen aan den Rijn. Maar liefst 26 lokale ondernemers waren aanwezig bij de eerste bijeenkomst van de innovatiegroep over de warmtetransitie op 28 oktober bij iFlow. Gemeente Alphen aan den Rijn, Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) en de Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) bundelen de krachten bij het opzetten van een unieke samenwerking.
Verder in deze nieuwsbrief. Het kabinet komt met uitbreiding van ondersteuningsmaatregelen. Het doel is getroffen ondernemers te ondersteunen met het betalen van hun vaste bedrijfskosten in het vierde kwartaal van 2021. Er komt onder meer ook ook aanvullende steun voor evenementen die door het aangekondigde verbod niet kunnen doorgaan. Ondernemersorganisatie VNO/NCW heeft in een bericht op 16 november al laten weten het een teleurstellend pakket aan maatregelen te vinden.
De Kick-Off meeting Boost Your Digital Business is uitgesteld. Het openingsevenement was gepland op 18 november. Helaas is de organisatie vanwege de aangescherpte Corona maatregelen genoodzaakt deze aftrap te verplaatsen.
Beter Bereikbaar Gouwe een stap dichterbij. De colleges van B&W en Gedeputeerde Staten van de gemeenten en provincie hebben in oktober ingestemd met het advies van de bestuurders over een maatregelenpakket voor een beter bereikbaar gebied rondom de Gouwe. U kunt het maatregelenpakket ook bekijken op www.beterbereikbaargouwe.nl.
En verder, ontmoet uw toekomstige werknemer op het witte doek! Bent u in deze krappe arbeidsmarkt ook op zoek naar mensen én wilt u kansen bieden aan werkzoekenden? Dan mag u WSP HR at the Movies op 18 november niet missen! Een Drive In bioscoop in de Theater Hangaar bij Valkenburg, waar u en andere werkgevers uit de regio vanuit de auto kunnen kijken naar videopitches van werkzoekenden.
Tot slot, wist je dat natuur jouw bedrijf en bedrijventerrein veel kan opleveren? Op maandag 6 december is hierover een conferentie 'Groen Werkt Beter'.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
03-11-2021

Grote belangstelling ondernemers voor innovatiegroep warmtetransitie

Grote belangstelling ondernemers voor innovatiegroep warmtetransitie Maar liefst 26 lokale ondernemers waren aanwezig bij de eerste bijeenkomst van de innovatiegroep over de warmtetransitie op 28 oktober bij iFlow. Gemeente Alphen aan den Rijn, Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) en de Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) bundelen de krachten bij het opzetten van een unieke samenwerking.

Lees verder >
27-10-2021

Nieuwsbrief nr 63 d.d. 27 okt 2021

Op 14 oktober 2021 is de Economische Agenda 2021-2025 van de gemeente Alphen aan den Rijn vastgesteld door de raad. Met deze Economische Agenda zet Gemeente Alphen aan den Rijn volop in op de ontwikkeling naar een duurzame en toekomstbestendige economie, die niet alleen toegevoegde waarde en werkgelegenheid voor onze inwoners oplevert maar die ook bijdraagt aan duurzaamheid, leefbaarheid en inclusiviteit op de arbeidsmarkt.

Ook in deze nieuwsbrief: Boost Your Business Online. Een uniek, laagdrempelig initiatief vol verrassingen, waar jij met jouw bedrijf veel voordeel uit kan halen.

En #AlphenWerktDoor met de Week van het Werk en het banenfestival op 6 november!

Verder brengen we een nieuwsbrief van het Platform Groene Hart Werkt! onder de aandacht met in deze updates van inspirerende initiatieven op het gebied van circulair en duurzaam ondernemen uit het Groene Hart.

Over circulair en duurzaam ondernemen gesproken, wist je dat natuur jouw bedrijf en bedrijventerrein veel kan opleveren? Kom naar de conferentie Groen Werkt Beter op maandag 6 december en leer wat natuur kan betekenen voor de vitaliteit van medewerkers, aantrekkelijk werkgeverschap en vestigingsklimaat.

Tot slot, Rijnvicus, Seenons en het bedrijfsleven werken aan circulaire economie. Nog nooit is duurzaamheid en hergebruik van producten zo belangrijk geweest als nu. Rijnvicus ziet in deze ontwikkeling structurele, duurzame en nieuwe banen ontstaan voor haar doelgroepen op alle niveaus. Inmiddels zijn er al veel sociale ondernemers uit Alphen aan den Rijn die graag mee willen doen aan dit duurzame en circulaire initiatief.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >