Actueel

Laatste Nieuws

06-05-2021

Nieuwsbrief nr 54 d.d. 6 mei 2021

Goedenavond! In deze nieuwsbrief een aantal handige tips die je als ondernemer helpt in crisistijd, onder meer een routewijzer van de KvK en organisaties die (tijdelijk) gratis adviseren.

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat is het advies van de Belastingdienst. Dat kan nog tot en met 30 juni.

Verder in deze nieuwsbrief. Kickstart Your Career is het platform in Zuid-Holland waar recent afgestudeerden carrièremogelijkheden vinden voor een passende (eerste) baan. Voor bedrijven is dit dé manier om jong talent uit de regio aan te trekken. Daarnaast kan uw bedrijf een tegemoetkoming van 20% in de loonkosten aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet.

Afgelopen week is het online platform WarenhuisAlphen.nl gestart. Op WarenhuisAlphen.nl zijn de belangrijkste gegevens over winkels, horeca en diensten in de gemeente Alphen aan den Rijn te vinden. Het platform is er voor alle lokale aanbieders van producten en diensten die zich richten op consumenten.

Tot slot, het producentenvertrouwen is op het hoogste niveau in twee jaar.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
23-04-2021

Nieuwsbrief nr 53 d.d. 23 apr 2021

Goedemiddag! In deze nieuwsbrief een terugblik op de online Week van het Werk met een replay van het webinar “Omdenken” en een succesvolle eerste online banenmarkt door Rijnvicus.Verder in deze nieuwsbrief.

Met de digitale bespaar assistent kun je direct zien hoe je kunt besparen op de energierekening van je onderneming. Ook handig is Parksharing. Vraag én aanbod van apparatuur, bedrijfsmiddelen, (rest)materialen, faciliteiten en personeel kun je zichtbaar, matchen en delen.

Alphen heeft een eigen kledinglijn waarbij de opbrengst ten goede komt van de Alphense horecaondernemers. De kledinglijn bestaat uit hoodies en T-shirts, waarbij € 12,50 netto per verkocht item ten goede komt aan de favoriete horecagelegenheid van de koper.

Tot slot, als eerste stap richting MKB-deal Rijnstreek ‘Boost your business online’ hebben de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, de ondernemings-verenigingen VOA, VON, OVKB, de Economic Development Board Alphen (EDBA) en VNO-NCW-West de MKB deal ondertekend en aangeboden aan de provincie Zuid-Holland. Hiermee geven deze partijen aan samen te willen werken aan een gezond MKB door hen te ondersteunen met een specifiek programma rondom de opgave digitalisering.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
08-04-2021

Nieuwsbrief nr 52 d.d. 8 apr 2021

Goedemiddag! Uit een recente inventarisatie op bedrijventerreinen in het Groene Hart blijkt dat er tussen de €100 en €200 miljoen aan circulaire potentie is uit afval- en reststromen van bedrijventerreinen. Door samen te werken, kunnen bedrijven voor reststromen hoogwaardige gebruiksmogelijkheden ontwikkelen.

De digitale Week van het Werk van 19 tot en met 23 april komt eraan. Met op woensdag 21 april een online online banenmarkt en ook op 21 april het webinar Omdenken. En verder in deze nieuwsbrief. Bent u ondernemer en wilt u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto aanschaffen of leasen? Dan kunt u bij RVO een aanvraag doen voor de subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

Tot slot, een kans om de talenten van nu te ontmoeten. Kom direct in contact met de juiste contactpersoon via het praktisch overzicht aan het einde van deze nieuwsbrief.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
06-04-2021

EDBA-Adviesrapport maar 2021 van grijze middenmoot naar groene voorbeeldstad

De gemeente Alphen aan den Rijn ontwikkelt een nieuwe economische agenda voor de komende vijf tot tien jaar. De Stichting Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) is gevraagd hierover inhoudelijk te adviseren. Daarmee geven wij invulling aan onze positie als onafhankelijk adviesorgaan, met een duidelijke focus op de ontwikkeling van een langetermijnvisie op de economie en de leefbaarheid van Alphen aan den Rijn.

Lees verder >
25-03-2021

Nieuwsbrief nr 51 d.d. 25 mrt 2021

Goedemiddag! Een stevig herstelpakket is en blijft noodzakelijk. VNO-NCW en MKB Nederland doen een stevig appèl op continuering en uitbreiding van het steunpakket tot het einde van het jaar.

Vanaf nu is het mogelijk om een Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aan te vragen als u geldzorgen heeft door de coronacrisis. Ook is er vanaf 1 april de mogelijkheid om financiële ondersteuning in het levensonderhoud aan te vragen in de vorm van Tozo 4. Aanvraagperiode: 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021. Verder, volgende week woensdag, 31 maart van 10.00 tot 11.30 uur, organiseert Stichting Werkvinden Alphen een (gratis) online informatiebijeenkomst ‘vrijwilligerswerk.., prima opstap naar een baan’.

Tot slot, een save the date voor de digitale Week van het Werk 2021 eind april.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >