Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

06-07-2023

Inspiratie sessie circulair ondernemen eind September

Inspirerende bijeenkomst over een actueel onderwerp. Kon je er als ondernemer nu niet bij zijn dan organiseert Blik vooruit, het kenniscentrum circulaire economie in Alphen aan den Rijn eind september dit jaar met PHI factory nog een inspiratie sessie circulair ondernemen.

Lees verder >
27-06-2023

Biobased bouwen: een kans voor een duurzame bouw en landbouw?

Op 8 juni vond de dialoogbijeenkomst ‘Biobased Bouwen’ plaats, die werd georganiseerd door de Economic Development Board Alphen (EDBA) en Rabobank. Bij biobased bouwen wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bouwmaterialen, zoals hout, hennep, vlas, lisdodde en miscanthus, die ecologisch verantwoord worden geteeld. Doel van de bijeenkomst was om te onderzoeken of er kansen zijn voor dit duurzame alternatief in het Groene Hart. Onder de aanwezigen waren deelnemers uit de hele keten: bouwbedrijven, agrariërs, woningcorporaties, verwerkers en architecten.

Lees verder >
02-06-2023

Hoe maak je boeren bedrijf toekomstbestendig?

De uitdagingen voor agrarisch ondernemers zijn groot. Klimaatverandering, kostenstijgingen, toenemende wet- en regelgeving en andere factoren zorgen voor een verdienmodel dat sterk onder druk staat. Voor alle bedrijven in de agrarische sector speelt dan ook de vraag: HOE MAAK JE JE BOEREN BEDRIJF TOEKOMSTBESTENDIG?

Lees verder >
04-01-2023

EDBA Seminar Ondernemen in een wereld in transitie

Op 14 december jl. organiseerde de EDBA, in samenwerking met Rabobank Groene Hart Noord, een inspirerend seminar over de grote economische en maatschappelijke transities die zich momenteel afspelen.

Lees verder >
15-11-2022

Ondernemen in een wereld in transitie

Op 14 december organiseert EDBA, deze keer in samenwerking met Rabobank Groene Hart Noord, haar 2de seminar met als thema de transitie naar een nieuwe economie.

Lees verder >