Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

22-10-2021

MKB-Deal Boost Your Business Online

Je hebt als ondernemer elke dag genoeg te doen, jouw tijd is kostbaar. Dat weten we. Maar neem even een paar minuten om te lezen over MKB-Deal Boost Your Business Online. Een uniek, laagdrempelig initiatief vol verrassingen, waar jij met jouw bedrijf veel voordeel uit kan halen. De aftrap volgt snel, dus blokkeer de avond van 18 november alvast in je agenda.

Om te inspireren en te informeren is op donderdagavond 18 november a.s. een gratis openingsevenement gepland met onder andere een inspirerend optreden van de Fountainheads. Hun presentatie ‘Wake-Up Call NOOIT MEER NORMAAL’ daagt uit om dingen morgen anders te doen dan gisteren. De avond is erop gericht om de ogen te openen, te verwonderen en te verrassen. Dit bereiken de sprekers door een actueel overzicht te geven over uiteenlopende trends en bewegingen, die vertaald zijn naar kansen voor de ondernemer. De presentatie zal iedereen inspireren en met een ‘ietwat prettig ongerust achterlaten’.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
21-10-2021

Economische Agenda 2021-2025

Op 14 oktober 2021 is de Economische Agenda 2021-2025 van de gemeente Alphen aan den Rijn vastgesteld door de raad.  Met deze Economische Agenda zet Gemeente Alphen aan den Rijn volop in op de ontwikkeling naar een duurzame en toekomstbestendige economie, die niet alleen toegevoegde waarde en werkgelegenheid voor onze inwoners oplevert maar die ook bijdraagt aan duurzaamheid, leefbaarheid en inclusiviteit op de arbeidsmarkt.

Lees verder >
07-10-2021

Nieuwsbrief nr 62 d.d. 7 okt 2021

Kasteel Metaal in Alphen aan den Rijn zet vol in op duurzaamheid. Met zonnepanelen op een dak kan iedereen zijn eigen energie opwekken. In gemeente Alphen aan den Rijn hebben inmiddels meerdere bedrijven hun dak voorzien van zonnepanelen. Met ongeveer 3.500 zonnepanelen kan Kasteel Metaal, zich voegen bij de top 5 bedrijven met de meeste zonnepanelen op hun dak in de gemeente.

Ook in deze nieuwsbrief. De gemeente ontwikkelt de Economische Agenda voor de periode 2022 tot en met 2025. Met deze agenda zet Gemeente Alphen aan den Rijn in de komende jaren volop in op de ontwikkeling naar een duurzame en toekomstbestendige economie, die niet alleen toegevoegde waarde en werkgelegenheid voor onze inwoners oplevert maar die ook bijdraagt aan duurzaamheid, leefbaarheid en inclusiviteit op de arbeidsmarkt.

De VOA en Gemeente Alphen aan den Rijn werken sinds kort constructief aan de realisatie van de warmtetransitie en zoeken naar lokale partners om de samenwerking te verbreden en versterken.

Tot slot: #AlphenWerktDoor! Doe mee aan het banenfestival op zaterdag 6 november!

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
17-09-2021

Nieuwsbrief nr 61 d.d. 17 sept 2021

In deze nieuwsbrief aandacht voor het volgende. Deze week is de Europese Mobiliteitsweek gestart. Van 16 tot en met 22 september is de Europese Mobiliteitsweek. Een week met daarin aandacht voor duurzame mobiliteit die veilig, comfortabel en minder belastend is voor het milieu. De ideale week om alternatieve, duurzame vervoersmiddelen uit te proberen.

Ook is het waterstofprogramma van start. Met steun van de provincie Zuid-Holland start Platform Groene Hart Werkt! met het opzetten van een regionaal Waterstofprogramma. Doel is het stimuleren van de waterstofeconomie en het gebruik van deze 'zero emissie'-energiedrager in het Groene Hart.

Tot slot, een reminder voor webshopondernemers. Meld u vóór 1 oktober aan voor de Unieregeling waarmee in één keer btw-aangifte gedaan kan worden over webshopverkopen in de EU.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
06-09-2021

Nieuwsbrief nr 60 d.d. 6 sept 2021

Zoals aangekondigd starten we vanaf september weer met deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief aandacht voor slim hergebruik van materiaal dat bij de sloop van gebouwen vrij komt. Verder veel ondernemers, onder andere in de horecasector, krijgen hun vacatures lastig ingevuld en ervaren een mismatch tussen vraag en aanbod. Met het dashboard Skills en beroepen geeft het UWV inzicht in de taken en soft skills die bij beroepen horen. Per 1 oktober stopt het kabinet met de coronasteunmaatregelen. De regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen worden vanaf die datum niet verlengd. Er komt dus ook geen TVL Q4 2021. Doorgaan met de steun zou het economisch herstel in de weg zitten, aldus het bericht op RVO.nl.

Tot slot, heb je ideeën, aanvullingen of wil je graag een bericht via onze nieuwsbrief delen, laat het ons vooral weten.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >