Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

18-01-2022

Nieuwsbrief nr 68 d.d. 18 jan 2022

Goedemiddag,

10 februari 2022 is het zover dan gaat de "Boost Your Digital Business" van start. Dit is het ondersteuningsprogramma bij digitaliseringsvraagstukken voor het MKB in de Rijn- en Veenstreek. Verder werden afgelopen donderdag de jaarlijkse VOA Awards uitgereikt. Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie Award! En afgelopen zaterdag konden de winkels, sportclubs en kappers weer open. Het kabinet heeft 14 januari besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen, zoals kappers weer open kunnen. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan en er meer mogelijkheden zijn voor o.a. de sectoren horeca en cultuur.

Tot slot, in deze nieuwsbrief drie initiatieven en mogelijkheden waarmee ondernemers worden ondersteund. Zo biedt de Stichting Ondernemersklankbord ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Ook is er vanaf 1 maart een STAP-budget voor scholing en ontwikkeling beschikbaar. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal 1.000 euro aanvragen. En Alphen Vitaal wil graag helpen. Werkgevers vinden het in deze tijd van hybride werken ook steeds moeilijker om ziekteverzuim in de hand te houden en werknemers fit te houden, fysiek en mentaal. Alphen Vitaal wil daar graag bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een vitaliteitspakket met daarin: scans en adviesgesprekken en concreet aanbod (trainingen, evenementen, Alphense uitdagingen en communicatiematerialen) van sportaanbieders voor werkgevers op de thema's.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
23-12-2021

Nieuwsbrief nr 67 d.d. 23 dec 2021

Beste ondernemers,

Op 18 december zijn tijdens de persconferentie nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, waarmee we opnieuw in een harde lockdown zijn gekomen. Vele ondernemers moesten afgelopen zondag voor de komende tijd weer de deuren sluiten. Zo vlak voor kerst een enorme tegenslag, met veel impact en emoties die daarbij komen kijken.

December, de maand die voor ons allemaal vooral een feestelijke betekenis heeft en voor de omzet van vele ondernemers juist zó belangrijk is, sluit daarmee wederom af met donkere weken. Een hard gelag. Laten we hopen dat er spoedig betere tijden komen en laten we vooral met elkaar blijven werken aan oplossingen die nog wél kunnen. U heeft vaker uw veerkracht en flexibiliteit in moeilijke tijden laten zien. Dat bewonderen en waarderen wij enorm. Wij denken ook de komende tijd graag met u mee en zijn er voor u, voor als u vragen heeft of als luisterend oor.

Wij wensen u veel sterkte en veerkracht toe en fijne feestdagen in goede gezondheid voor u en uw dierbaren.

Met vriendelijke groet,

namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

Gerard van As, wethouder Economische Zaken

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
16-12-2021

Nieuwsbrief nr 66 d.d. 16 dec 2021

Goedemorgen,
Deze week lanceert Alphen Marketing de wintercampagne ‘Lekker Lokaal’. Alphen Marketing wil met deze campagne het lokaal shoppen en eten extra onder de aandacht brengen en hiermee de consument (nog meer) verleiden om lokaal te kopen.
Ook zijn deze week de 15 genomineerden van de VOAWARDS bekend geworden. De winnaars worden op donderdag 13 januari 2022 bekend gemaakt.
In deze nieuwsbrief ook kansen voor ondernemers via aanbestedingen. Met het vierjarige programma Beter Aanbesteden wordt ondersteuning geleverd aan initiatieven uit (vooral) de regio.
Ook uit de regio, de helpende hand van het Regionaal Mobiliteitsteam Holland Rijnland. Veel bedrijven en sectoren ondervinden steeds meer de gevolgen van de coronacrisis. Het Regionaal Mobiliteitsteam Holland Rijnland (RMT HR) kan zowel u als uw personeel de helpende hand bieden.
Tot slot, het bedrijfsleven Holland Rijnland pleit in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen voor een heldere economische visie en uitvoeringsagenda op regionaal niveau.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
01-12-2021

DE EDBA PLEIT VOOR EEN HOGER TEMPO EN MEER DAADKRACHT

‘Met polderen komen we er niet’
Eigenlijk waren deze pagina’s bedoeld voor een persoonlijk portret van Joost Berkhout, programmamanager EDBA. Nog voor de koffie koud is, ligt er echter een ander plan op tafel. Joost en bestuursvoorzitter Frank Ponsioen willen deze ruimte liever benutten voor een pleidooi dat voor ondernemers veel urgenter is. “Het advies van de EDBA over de verduurzaming en de vitaliteit van onze lokale economie is positief ontvangen, maar sinds maart zijn we met de geadviseerde projecten amper opgeschoten. Het is mooi dat onze ambities bijna unaniem omarmd zijn, maar het tempo in het realiseren ervan ligt te laag en de middelen zijn, vrezen wij, te beperkt. Wij roepen de gemeente, de VOA en alle ondernemers op om het momentum niet aan zich voorbij te laten gaan.”

Tekst: Esther Daniëls. Foto's: Rob Lamping.

Lees verder >
19-11-2021

Nieuwsbrief nr 65 d.d. 19 nov 2021

Beste ondernemer,
Het is vandaag de “Dag van de Ondernemer!”. Een dag waarop ik als wethouder Economische Zaken al onze ondernemers in onze gemeente wil bedanken voor jullie inzet, veerkracht en doorzettingsvermogen. Ondanks Corona draait de economie gelukkig heel goed. Daarbij realiseren wij ons dat het voor sommige sectoren nog steeds moeilijk is. Wij hopen dat ook voor hen snel betere tijden aanbreken.
Op deze dag sta ik ook graag stil bij een nieuw programma die we samen met de gemeente Nieuwkoop, gemeente Kaag- en Braassem, de ondernemersverenigingen VOA, OVKB, VON, EDBA en VNO-NCW West zijn gestart. Digitaliseren wordt steeds belangrijker naar de toekomst; het biedt kansen maar ook uitdagingen. We willen onze bedrijven hierin ondersteunen. Onder de noemer ‘Boost Your Digital Business’ starten we daarom met een programma gericht op praktische kennis en inspiratie om aan de slag te gaan met digitalisering. Hiervoor hadden we op 18 november het openingsevent van dit programma gepland, maar vanwege de corona-maatregelen is dit uitgesteld naar 10 februari 2022. Maak zoveel mogelijk gebruik van de mogelijkheden van dit programma!
Met vriendelijke groet,
Gerard van As, Wethouder Economische Zaken

Lees verder >