Actueel

Laatste Nieuws

11-03-2021

Nieuwsbrief nr 50 d.d. 11 mrt 2021

Goedemiddag! Op het oog mogen gemeenten sterk op elkaar lijken, toch kunnen de kansen op een welvarend leven sterk verschillen. De ‘Kansenatlas’, die zaterdag is verschenen, brengt die ongelijkheid in kaart. Deze week wordt gestart met de bouw van het online platform 'WarenhuisAlphen.nl' en brengt al het lokale aanbod samen op één online platform. En tot slot, een bericht van de belastingdienst over aangifte doen van inkomstenbelasting in coronatijd en een bericht over het LEADER programma van Holland Rijnland.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
03-03-2021

Nieuwsbrief nr 49 d.d. 3 mrt 2021

Goedenavond. De crisis heeft het consumentengedrag blijvend veranderd: we winkelen minder, we hebben online definitief omarmd, kopen meer lokaal en functioneel, en gaan minder naar steden. Dit volgt uit een uitgebreide impactanalyse van de Retailagenda.

Verder in deze nieuwsbrief, het programma van WerkVinden Alphen voor maart 2021 is bekend. Bij alle activiteiten van WerkVinden wordt uiteraard rekening gehouden met de dan geldende corona maatregelen.

Goed nieuws voor huurcontracten. Er wordt voor 2021 geen indexatie toegepast voor huurcontracten voor gemeentelijk vastgoed in Alphen aan den Rijn. Dit is het resultaat van een college besluit om de huurprijzen voor grond en gebouwen van de gemeente in 2021 niet te indexeren.

Tot slot, nog een meevaller met gratis testen door een subsidie van de rijksoverheid voor werkgevers.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
25-02-2021

Nieuwsbrief nr 48 d.d. 25 feb 2021

Goedemiddag. Virusbestrijding en een heropening van de economie gaan hand in hand.’ Dat en meer blijkt uit nieuw onderzoek van KPMG Health dat de laatste inzichten op dit vlak voor VNO-NCW en MKB-Nederland in kaart bracht.

In deze nieuwsbrief ook 'een noodoproep van onze studenten aan u!' Dat is de openingszin in de oproep van Otto Jelsma, voorzitter college van bestuur van MBO Rijnland om ondernemend Alphen op te roepen voor het aanbieden van meer stageplaatsen, omdat praktijkervaring onmisbaar is.

Verder steunt de provincie Zuid-Holland met een budget van 600.000 euro Zuid-Hollandse fieldlabs. Hier werken ondernemers en onderzoekers samen aan innovatieve oplossingen voor grote maatschappelijke vraagstukken.

En tot slot Alphense ondernemers lopen voorop op het gebied van duurzaamheid.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
25-02-2021

PERSBERICHT: Alphense ondernemers lopen voorop op het gebied van duurzaamheid

Die conclusie werd getrokken na afloop van de inspirerende en energieke VOA Green Deal Talkshow in Alphen aan den Rijn op 15 februari jongsleden. Vijf grote, lokale ondernemers deelden hun successen en frustraties over het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Onder aanvoering van de VOA riepen zij en nog 36 grote, lokale ondernemers de overheid eerder al op om duurzaam te werk te gaan bij de corona-herstelplannen. Jan Peter Balkenende was als gast in de uitzending namens de Dutch Sustainable Growth Coalition. Hij was onder de indruk van de ambities en duurzaamheidsprestaties van de Alphense ondernemingen: “Ik zie hier de triple helix in werking: bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Die drie heb je nodig om succesvol te innoveren. Ik heb veel authentieke verhalen gehoord, hier ligt een heel stevig fundament.”

Lees verder >
24-02-2021

Een noodoproep van onze studenten aan u

Een noodoproep van onze studenten aan u! De coronacrisis heeft, net als in veel andere sectoren, enorme impact op het beroepsonderwijs. Namens onze studenten doen wij een beroep op u om, als het maar enigszins mogelijk is, toch een stageplaats te bieden. Daarnaast vragen we u om samen met ons de mogelijkheden en kansen te bespreken om tot alternatieven te komen, als de gebruikelijke stage voor onze mbo-studenten niet of nauwelijks te realiseren is.

Lees verder >