Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

25-10-2022

EDBA Seminar 18 mei 2022 Ondernemen in een circulaire economie in Alphen aan den Rijn

Op 18 mei 2022 organiseerde de EDBA een inspirerend seminar over ondernemen en een circulaire economie.

Met een brede blik keken wij naar de noodzaak en de uitdagingen van de transitie maar vooral naar de kansen voor de bouwsector in een circulaire economie.

Lees verder >
19-10-2022

Extra middelen voor ondernemers in regio Alphen a/d Rijn om te starten met circulair ondernemen

Nog dit najaar start de pilot “Kenniscentrum en Ondernemersloket Circulaire Economie”, een initiatief van VOA, Gemeente Alphen aan den Rijn, Bibliotheek Rijn en Venen, onderwijspartners en EDBA.

Lees verder >
19-10-2022

Vooraankondiging! Lezing Jan Rotmans tijdens seminar “Ondernemen in turbulente tijden”

Op 14 december 2022 organiseert de EDBA samen met RABO Bank Groene Hart Noord een seminar over ondernemen in turbulente tijden en de onmiskenbare verandering van tijdperk die we aan het doormaken zijn. Over dit laatste onderwerp zal Jan Rotmans, tijdens dit seminar, een lezing verzorgen in het Parktheater Alphen aan den Rijn. Wilt u deelnemen aan dit seminar dan kunt zich alvast aanmelden via info@edbalphen.nl

Lees verder >
01-05-2022

Impuls voor circulaire ondernemen

Interview met de stuurgroepleden Hester van Beek, Johan van Veen, Dave Damen, Marco Pols en Joost Berkhout over het initiatief tot het starten van een kenniscentrum en ondernemersloket voor circulair ondernemen in Alphen aan den Rijn.

Lees verder >
01-12-2021

DE EDBA PLEIT VOOR EEN HOGER TEMPO EN MEER DAADKRACHT

‘Met polderen komen we er niet’
Eigenlijk waren deze pagina’s bedoeld voor een persoonlijk portret van Joost Berkhout, programmamanager EDBA. Nog voor de koffie koud is, ligt er echter een ander plan op tafel. Joost en bestuursvoorzitter Frank Ponsioen willen deze ruimte liever benutten voor een pleidooi dat voor ondernemers veel urgenter is. “Het advies van de EDBA over de verduurzaming en de vitaliteit van onze lokale economie is positief ontvangen, maar sinds maart zijn we met de geadviseerde projecten amper opgeschoten. Het is mooi dat onze ambities bijna unaniem omarmd zijn, maar het tempo in het realiseren ervan ligt te laag en de middelen zijn, vrezen wij, te beperkt. Wij roepen de gemeente, de VOA en alle ondernemers op om het momentum niet aan zich voorbij te laten gaan.”

Tekst: Esther Daniëls. Foto's: Rob Lamping.

Lees verder >