Actueel

Laatste Nieuws

14-01-2021

Nieuwsbrief nr 45 d.d. 14 jan 2021

Goedenavond, de verlenging van de lockdown eerder deze week was verwacht maar komt desondanks hard aan. De door het kabinet toegezegde verruiming van het steunpakket is broodnodig om te zorgen dat ondernemers in het zicht van de haven niet alsnog kopje onder gaan, zowel zakelijk als privé.

MKB-Nederland en VNO-NCW en vakinhoudelijke experts hebben een nieuw instrument ontwikkeld om het MKB weerbaarder maken tegen cyberaanvallen. En verder, bij de helpdesk Geldzaken van de gemeente Alphen aan den Rijn kun je terecht voor hulp en advies. Tot slot biedt het initiatief van Kickstart Your Career de mogelijkheid om met een tegemoetkoming in de loonkosten jong talent uit de regio aan te trekken.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
23-12-2020

Nieuwsbrief nr 44 d.d. 23 dec 2020

Goedemiddag,Dit jaar is in veel opzichten een jaar om niet te vergeten. Wij zijn dankbaar dat we met de informatievoorziening vanuit het Informatiepunt voor Ondernemend Alphen aan den Rijn ruim 2000 ondernemers hebben kunnen ondersteunen.

Door snel te schakelen en te verbinden konden we vanaf de aankondiging van de eerste lockdown in maart 2020 adequaat en zo volledig mogelijk de juiste informatie brengen. En ondernemers helpen om snel met de juiste instanties in contact te komen. Dat zijn we in 2020 blijven doen en het voornemen is om dit voort te zetten in 2021!

Mede door alle contacten en verhalen die wij via het Corona Informatiepunt voor Ondernemend Alphen e/o hebben kunnen delen, is er ook extra trots ontstaan op alle ondernemers, omdat zij zich niet zonder slag of stoot uit het veld laten slaan en doordat er enorm veel creativiteit gekoppeld is aan doorzettingsvermogen.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
16-12-2020

Nieuwsbrief nr 43 d.d. 16 dec 2020

Goedemiddag, in deze nieuwsbrief een overzicht van de strengere maatregelen en de extra steunmaatregelen. Heeft u vragen? Deze kunnen altijd via het Informatiepunt worden gesteld. En tot slot, een positief vooruitzicht voor Nederland met een snellere kans op economisch herstel.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
10-12-2020

Nieuwsbrief nr 42 d.d. 10 dec 2020

Goedemiddag, gisteren zijn er extra steunmaatregelen door het kabinet aangekondigd waarbij het kabinet het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uitbreidt. De provincie Zuid-Holland steekt € 1,5 miljoen in ‘jongerenwerkplekken’ en wil unieke pilot opschalen naar heel Nederland. Ook een extra subsidieregeling praktijkleren dat bedoeld is om werkgevers in sectoren die zwaar zijn getroffen door de coronamaatregelen te stimuleren mbo bbl-plekken aan te blijven bieden. En kansen voor het MKB om jong talent en innovatiekracht aan zich te binden.

Over innovatie gesproken. Nog voor het einde van het jaar wordt in de gemeente Alphen aan den Rijn de eerste 3D print composietbrug van Europa geplaatst... hoe gaaf is dat!

En in het Alphense centrum zet de stichting VOC in op verlenging van het BIZ centrum Alphen aan den Rijn. En ook in het Alphense centrum meer duidelijkheid met aangescherpte looproutes, prettig voor zowel de consument als de winkelier.

En tot slot, geeft #AlphenLinkt extra kleur aan deze donkere decembermaand.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
02-12-2020

Nieuwsbrief nr 41 d.d. 2 dec 2020

Goedemiddag! Hulp op maat door regionale mobiliteitsteams voor zowel werkzoekenden als zzp’ers. Tijdelijk gratis loopbaan- en ontwikkeladvies bij LLokaal (een initiatief van MBO Rijnland). Verder in deze nieuwsbrief verruiming van de openingstijden voor supermarkten rondom de feestdagen in Alphen aan den Rijn en innovatieve oplossingen voor luchtreiniging via UVC licht en filtertechnieken. En wat is nu precies per situatie van toepassing nu de mondkapjesplicht per 1 december een feit is. Tot slot een oproep van de gemeente aan ondernemers om de online enquête in te vullen over duurzaamheid, economische ontwikkeling en bedrijventerreinen.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >