Actueel

Laatste Nieuws

08-04-2021

Nieuwsbrief nr 52 d.d. 8 apr 2021

Goedemiddag! Uit een recente inventarisatie op bedrijventerreinen in het Groene Hart blijkt dat er tussen de €100 en €200 miljoen aan circulaire potentie is uit afval- en reststromen van bedrijventerreinen. Door samen te werken, kunnen bedrijven voor reststromen hoogwaardige gebruiksmogelijkheden ontwikkelen.

De digitale Week van het Werk van 19 tot en met 23 april komt eraan. Met op woensdag 21 april een online online banenmarkt en ook op 21 april het webinar Omdenken. En verder in deze nieuwsbrief. Bent u ondernemer en wilt u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto aanschaffen of leasen? Dan kunt u bij RVO een aanvraag doen voor de subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

Tot slot, een kans om de talenten van nu te ontmoeten. Kom direct in contact met de juiste contactpersoon via het praktisch overzicht aan het einde van deze nieuwsbrief.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
06-04-2021

EDBA-Adviesrapport maar 2021 van grijze middenmoot naar groene voorbeeldstad

De gemeente Alphen aan den Rijn ontwikkelt een nieuwe economische agenda voor de komende vijf tot tien jaar. De Stichting Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) is gevraagd hierover inhoudelijk te adviseren. Daarmee geven wij invulling aan onze positie als onafhankelijk adviesorgaan, met een duidelijke focus op de ontwikkeling van een langetermijnvisie op de economie en de leefbaarheid van Alphen aan den Rijn.

Lees verder >
25-03-2021

Nieuwsbrief nr 51 d.d. 25 mrt 2021

Goedemiddag! Een stevig herstelpakket is en blijft noodzakelijk. VNO-NCW en MKB Nederland doen een stevig appèl op continuering en uitbreiding van het steunpakket tot het einde van het jaar.

Vanaf nu is het mogelijk om een Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aan te vragen als u geldzorgen heeft door de coronacrisis. Ook is er vanaf 1 april de mogelijkheid om financiële ondersteuning in het levensonderhoud aan te vragen in de vorm van Tozo 4. Aanvraagperiode: 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021. Verder, volgende week woensdag, 31 maart van 10.00 tot 11.30 uur, organiseert Stichting Werkvinden Alphen een (gratis) online informatiebijeenkomst ‘vrijwilligerswerk.., prima opstap naar een baan’.

Tot slot, een save the date voor de digitale Week van het Werk 2021 eind april.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
11-03-2021

Nieuwsbrief nr 50 d.d. 11 mrt 2021

Goedemiddag! Op het oog mogen gemeenten sterk op elkaar lijken, toch kunnen de kansen op een welvarend leven sterk verschillen. De ‘Kansenatlas’, die zaterdag is verschenen, brengt die ongelijkheid in kaart. Deze week wordt gestart met de bouw van het online platform 'WarenhuisAlphen.nl' en brengt al het lokale aanbod samen op één online platform. En tot slot, een bericht van de belastingdienst over aangifte doen van inkomstenbelasting in coronatijd en een bericht over het LEADER programma van Holland Rijnland.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
03-03-2021

Nieuwsbrief nr 49 d.d. 3 mrt 2021

Goedenavond. De crisis heeft het consumentengedrag blijvend veranderd: we winkelen minder, we hebben online definitief omarmd, kopen meer lokaal en functioneel, en gaan minder naar steden. Dit volgt uit een uitgebreide impactanalyse van de Retailagenda.

Verder in deze nieuwsbrief, het programma van WerkVinden Alphen voor maart 2021 is bekend. Bij alle activiteiten van WerkVinden wordt uiteraard rekening gehouden met de dan geldende corona maatregelen.

Goed nieuws voor huurcontracten. Er wordt voor 2021 geen indexatie toegepast voor huurcontracten voor gemeentelijk vastgoed in Alphen aan den Rijn. Dit is het resultaat van een college besluit om de huurprijzen voor grond en gebouwen van de gemeente in 2021 niet te indexeren.

Tot slot, nog een meevaller met gratis testen door een subsidie van de rijksoverheid voor werkgevers.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >