Actueel

Laatste Nieuws

17-09-2021

Nieuwsbrief nr 61 d.d. 17 sept 2021

In deze nieuwsbrief aandacht voor het volgende. Deze week is de Europese Mobiliteitsweek gestart. Van 16 tot en met 22 september is de Europese Mobiliteitsweek. Een week met daarin aandacht voor duurzame mobiliteit die veilig, comfortabel en minder belastend is voor het milieu. De ideale week om alternatieve, duurzame vervoersmiddelen uit te proberen.

Ook is het waterstofprogramma van start. Met steun van de provincie Zuid-Holland start Platform Groene Hart Werkt! met het opzetten van een regionaal Waterstofprogramma. Doel is het stimuleren van de waterstofeconomie en het gebruik van deze 'zero emissie'-energiedrager in het Groene Hart.

Tot slot, een reminder voor webshopondernemers. Meld u vóór 1 oktober aan voor de Unieregeling waarmee in één keer btw-aangifte gedaan kan worden over webshopverkopen in de EU.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
06-09-2021

Nieuwsbrief nr 60 d.d. 6 sept 2021

Zoals aangekondigd starten we vanaf september weer met deze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief aandacht voor slim hergebruik van materiaal dat bij de sloop van gebouwen vrij komt. Verder veel ondernemers, onder andere in de horecasector, krijgen hun vacatures lastig ingevuld en ervaren een mismatch tussen vraag en aanbod. Met het dashboard Skills en beroepen geeft het UWV inzicht in de taken en soft skills die bij beroepen horen. Per 1 oktober stopt het kabinet met de coronasteunmaatregelen. De regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen worden vanaf die datum niet verlengd. Er komt dus ook geen TVL Q4 2021. Doorgaan met de steun zou het economisch herstel in de weg zitten, aldus het bericht op RVO.nl.

Tot slot, heb je ideeën, aanvullingen of wil je graag een bericht via onze nieuwsbrief delen, laat het ons vooral weten.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
14-07-2021

Nieuwsbrief nr 59 d.d. 14 jul 2021

In deze laatste nieuwsbrief voor het zomerreces het volgende.

Een grote groep van zo’n 50 gemeenten uit het hele land, waaronder Gemeente Alphen aan den Rijn en regionale en landelijke ondernemersverenigingen maakt zich grote zorgen over de verslechtering van het Nederlands vestigingsklimaat. In een manifest vragen ze een nieuw kabinet om samen met hen op zes terreinen te werken aan verbeteringen die zorgen voor: een goede leefomgeving, een goed opgeleide beroepsbevolking, kennis en innovatie van wereldklasse, excellente verbindingen binnen Nederland en met het buitenland en een betrouwbare en voorspelbare overheid. En verder, de provincie Zuid-Holland zoekt slimme oplossingen voor minder plastic afval. In 2050 wil de provincie Zuid-Holland 100% circulair zijn. Heb jij een idee? Doe mee aan de P>ACT challenges.

Vanaf september komen we weer terug met deze nieuwsbrief. Heb je ideeën, aanvullingen of wil je graag een bericht via onze nieuwsbrief delen, laat het ons vooral weten.

Voor nu wensen wij een ieder een hele fijne zomer!

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
30-06-2021

Nieuwsbrief nr 58 d.d. 30 jun 2021

Goedemiddag, vanaf 1 januari 2023 dient elk kantoorgebouw in Nederland minimaal energielabel C te hebben. Verder in deze nieuwsbrief, DEB, duurzaam energie besparen, dus geld besparen op je energierekening.

Via de provincie Zuid-Holland is er een nieuwe subsidie aanvraagronde waarbij projectvoorstellen met een toeristisch oogmerk die bijdragen aan andere provinciale opgaven ondersteunt worden. Vanaf 20 juli 2021 tot en met 15 september 2021 kunnen projectvoorstellen worden ingediend.

Ook in deze nieuwsbrief, de MKB deal. Met de MKB-deal willen de samenwerkende gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem van betekenis zijn en laagdrempelige ondersteuning bieden en ondernemers activeren om te vernieuwen.

Tot slot, wordt in het najaar een start gemaakt met een pilot Ondernemersloket Circulaire Economie Alphen aan den Rijn in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
25-06-2021

Brief ODMH Gemeente Label C Kantoorpanden

In oktober 2018 heeft een wijziging plaatsgevonden van het Bouwbesluit 2012. Hierin is aangegeven dat vanaf 1 januari 2023 elk kantoorgebouw in Nederland minimaal energielabel C moet hebben. In een brief informeren de gemeente Alphen aan den Rijn en de Omgevingsdienst Midden Holland over de veranderingen die deze labelverplichting met zich meebrengt en wat dit voor pandeigenenaren betekent. Voor de brief klikt u hier…

Lees verder >