Actueel

Laatste Nieuws

03-06-2021

Nieuwsbrief nr 56 d.d. 3 jun 2021

Voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- en centrumgebied willen verbeteren, stelt de provincie Zuid-Holland subsidie beschikbaar. Focus ligt op het verbeteren en verhogen van de kwaliteit en het functioneren van winkel- en centrumgebieden. Ook gaat de subsidie voor innovatie bij recycling van afval bijna open.

De vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief en het virus lijkt op zijn retour. Toch zijn er nog veel onzekerheden voor werkenden en bedrijven. Het kabinet is daarom van plan om het steunpakket voor banen en economie door te trekken in het derde kwartaal van 2021.

En verder in deze nieuwsbrief. Maar liefst 44 procent Nederlanders is bereid extra te betalen voor lokale producten en diensten en wil maar liefst 77 procent van de Nederlanders meer producten en diensten lokaal wil kopen.

Tot slot, het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (2019-2023), een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, dat zich sterk maakt voor de circulaire transitie van de Nederlandse maakindustrie, organiseert vrijdag 25 juni kennisdelingsbijeenkomst, aanmelden kan via de link onderaan deze nieuwsbrief.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
20-05-2021

Nieuwsbrief nr 55 d.d. 20 mei 2021

Een nieuw project van MKB-Nederland ondersteunt ondernemers bij online verkoop. De opmars van online winkelen is door de coronacrisis alleen maar verder versneld en de ondernemersorganisaties maken zich zorgen over de toekomst van de fysieke detailhandel als die daar niet in meegaat. Dat geldt te meer voor kleine winkeliers die het nu extra zwaar hebben.

Ook in deze nieuwsbrief een oproep aan ondernemers die niet in aanmerking zijn gekomen voor steunmaatregelen.

En tot slot brengen we twee subsidieregelingen onder de aandacht: 'Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)' en ‘Zonnig-Zuid-Holland.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
06-05-2021

Nieuwsbrief nr 54 d.d. 6 mei 2021

Goedenavond! In deze nieuwsbrief een aantal handige tips die je als ondernemer helpt in crisistijd, onder meer een routewijzer van de KvK en organisaties die (tijdelijk) gratis adviseren.

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat is het advies van de Belastingdienst. Dat kan nog tot en met 30 juni.

Verder in deze nieuwsbrief. Kickstart Your Career is het platform in Zuid-Holland waar recent afgestudeerden carrièremogelijkheden vinden voor een passende (eerste) baan. Voor bedrijven is dit dé manier om jong talent uit de regio aan te trekken. Daarnaast kan uw bedrijf een tegemoetkoming van 20% in de loonkosten aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet.

Afgelopen week is het online platform WarenhuisAlphen.nl gestart. Op WarenhuisAlphen.nl zijn de belangrijkste gegevens over winkels, horeca en diensten in de gemeente Alphen aan den Rijn te vinden. Het platform is er voor alle lokale aanbieders van producten en diensten die zich richten op consumenten.

Tot slot, het producentenvertrouwen is op het hoogste niveau in twee jaar.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
23-04-2021

Nieuwsbrief nr 53 d.d. 23 apr 2021

Goedemiddag! In deze nieuwsbrief een terugblik op de online Week van het Werk met een replay van het webinar “Omdenken” en een succesvolle eerste online banenmarkt door Rijnvicus.Verder in deze nieuwsbrief.

Met de digitale bespaar assistent kun je direct zien hoe je kunt besparen op de energierekening van je onderneming. Ook handig is Parksharing. Vraag én aanbod van apparatuur, bedrijfsmiddelen, (rest)materialen, faciliteiten en personeel kun je zichtbaar, matchen en delen.

Alphen heeft een eigen kledinglijn waarbij de opbrengst ten goede komt van de Alphense horecaondernemers. De kledinglijn bestaat uit hoodies en T-shirts, waarbij € 12,50 netto per verkocht item ten goede komt aan de favoriete horecagelegenheid van de koper.

Tot slot, als eerste stap richting MKB-deal Rijnstreek ‘Boost your business online’ hebben de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, de ondernemings-verenigingen VOA, VON, OVKB, de Economic Development Board Alphen (EDBA) en VNO-NCW-West de MKB deal ondertekend en aangeboden aan de provincie Zuid-Holland. Hiermee geven deze partijen aan samen te willen werken aan een gezond MKB door hen te ondersteunen met een specifiek programma rondom de opgave digitalisering.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
08-04-2021

Nieuwsbrief nr 52 d.d. 8 apr 2021

Goedemiddag! Uit een recente inventarisatie op bedrijventerreinen in het Groene Hart blijkt dat er tussen de €100 en €200 miljoen aan circulaire potentie is uit afval- en reststromen van bedrijventerreinen. Door samen te werken, kunnen bedrijven voor reststromen hoogwaardige gebruiksmogelijkheden ontwikkelen.

De digitale Week van het Werk van 19 tot en met 23 april komt eraan. Met op woensdag 21 april een online online banenmarkt en ook op 21 april het webinar Omdenken. En verder in deze nieuwsbrief. Bent u ondernemer en wilt u een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto aanschaffen of leasen? Dan kunt u bij RVO een aanvraag doen voor de subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

Tot slot, een kans om de talenten van nu te ontmoeten. Kom direct in contact met de juiste contactpersoon via het praktisch overzicht aan het einde van deze nieuwsbrief.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >