Corona informatiepunt

Corona informatiepunt voor ondernemers in Alphen aan den Rijn e.o.

Logo-Corona-InformatiepuntEDBA heeft in verband met de Corona crisis een informatiepagina geopend. Op deze pagina vinden ondernemers in Alphen aan den Rijn in de komende periode de laatste lokale en landelijke informatie, handige links en antwoorden op actuele vragen. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt. Het opstarten van een informatiepunt is een initiatief van de Economie Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA), de gemeente Alphen aan den Rijn, VOA, het Platform Recreatie en Toerisme, Stichting VOC, Stichting Centrummanagement, Greenport Boskoop met hulp van Ondernemers Klankbord en met steun van diverse overige belangenbehartigers en stakeholders zoals BEBB, Dorpsraad Boskoop en winkeliersverenigingen in gemeente Alphen aan den Rijn.

Ondernemers kunnen nu de veelgestelde vragen bekijken al bekijken. Daarnaast zijn de regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken onder elkaar gezet en kunnen zij relevante nieuwsberichten bekijken in actueel. Ook kunnen zij mailen naar info@edbalphen.nl met vragen of problemen rondom het Coronavirus en de gevolgen voor hun onderneming. Vanaf 19 maart 2020 is de helpdesk tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar op 0172 796007 of via de chatfunctie op de site, hier kunt u vragen stellen aan betrokken adviseurs. Ook onderzoeken wij, samen met de initiatiefnemers en binnen de overheidsrichtlijnen, de mogelijkheden van telefonische consults.

Check ook regelmatig deze pagina’s voor de laatste informatie voor ondernemers:

KvK heeft een speciaal telefoonnummer voor adviezen richting ondernemers!. Het Adviesteam van de Kamer van Koophandel is te bereiken via telefoonnummer 0800-2117.

#AlphenLinkt #AlphenZorgt - Steeds meer ondernemers in Alphen aan den Rijn zijn talloze initiatieven gestart om het leed te verzachten en elkaar – als ondernemer en burger – te helpen. Bekijk hier een overzicht van de initiatieven.

Logo van Economic Development Board Alphen aan den Rijn
Logo van Stichting VOC
Logo van Greenport Boskoop
Logo van Stichting centrummanagement
Logo van Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn
Logo van Gemeente Alphen aan den Rijn
Logo van Platform Recreatie en Toerisme (PReT)
Logo van Ondernemersklankbord
31-03-2020

Oproep wethouder Gerard van As: steun lokale ondernemers

Voor ondernemers zorgt de coronacrisis voor veel onzekerheid. Daarom is het Corona Informatiepunt voor hen opgezet. Wethouder Gerard van As roept alle inwoners op om lokale ondernemers te steunen en vooral gebruik te maken van de creatieve oplossingen die zij hebben bedacht om hun zaak draaiende te houden.

Lees verder >
30-03-2020

Nieuwsbrief nr 8 d.d. 30 maart 2020

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, de maatregelen vanuit de gemeente en de Rijksoverheid en wordt u op de hoogte gehouden van inspirerende initiatieven die ontstaan om elkaar in deze periode te ondersteunen. 

In deze nieuwsbrief:  

 1. Update uit de kerngroep ‘Coronacrisis Ondernemend Alphen’
 2. Bericht van Junis: De kinderopvang heeft een vitale functie gekregen.
 3. Tips voor Alphenaren van #AlphenLinkt: zó help je ondernemers de crisis door! zó help je ondernemers de crisis door!
 4. Inspiratie - Zo gaan ondernemers samen strijd tegen gevolgen coronacrisis aan
 5. Bericht van VNO-NCW/MKB-Nederland: Corona beïnvloedt criminaliteit: 7 cases, 4 tips
 6. Bericht van het KvK Coronaloket: Coronacrisis: wegwijzer voor ondernemers (Engelse versie!)
 7. Webinars VNO-NCW en MKB-Nederland: TOZO & NOW 

Bekijk hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
30-03-2020

De kinderopvang heeft een vitale functie gekregen

De kinderopvang heeft een vitale functie gekregen en Junis organiseert in al haar kinderopvang locaties noodopvang voor kinderen van ouders die een vitaal beroep hebben en hard nodig zijn op die arbeidsmarkt op dit moment. Dat doet Junis in nauw overleg met de gemeente, de scholen en de zorg organisaties.

Lees verder >
27-03-2020

Nieuwsbrief nr 7 d.d. 27 maart 2020

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, de maatregelen vanuit de gemeente en de Rijksoverheid en wordt u op de hoogte gehouden van inspirerende initiatieven die ontstaan om elkaar in deze periode te ondersteunen.

In deze nieuwsbrief: 

 1. Update uit de kerngroep ‘Coronacrisis Ondernemend Alphen'
 2. UPDATE GEMEENTE: Update Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers(Tozo)
 3. UPDATE GEMEENTE: Wijziging zaterdagmarkten
 4. UPDATE RIJKSOVERHEID: Tegemoetkoming schade COVID-19 (geopend)
 5. Enquête Corona Informatiepunt & VNO-NCW en MKB-Nederland
 6. Bericht Greenport: Oproep aan kabinet: “Snel Noodfonds nodig voor behoud sierteelt” 
 7. Onderzoek CPB: De economische impact van het coronavirus in 2020 en 2021 
 8. Inspiratie - Zo gaan ondernemers samen strijd tegen gevolgen coronacrisis aan 
 9. [VIDEO] Oproep burgemeester Liesbeth Spies

NB. Delen van deze nieuwsbrief wordt zeer op prijs gesteld. Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Op onze website kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement voor deze nieuwsbrief op de maandag, woensdag en vrijdag.

Bekijk hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
27-03-2020

Belangrijkste conclusies enquête en disclaimers

Inmiddels alweer ruim een week geleden heeft de Kerngroep Coronacrisis Ondernemend Alphen een enquête verspreid onder ondernemers in Alphen aan den Rijn en omgeving. Wij danken eenieder die deze enquête verspreid en ingevuld heeft.

Lees verder >