Corona informatiepunt

Bericht van TDK Consultancy

Het Corona Informatiepunt ontving het volgende bericht van TDK Consultancy naar aanleiding van allerlei nieuwe ondernemingsinitiatieven bezien vanuit perspectief van risicomanagement.

Graag reageer ik, vanuit mijn vakgebied verzekeringen, op jullie informatiepagina.

  1. Assurantie tussenpersonen en verzekeraars ontvangen ook veel vragen van klanten over het coronavirus.
    De belangrijkste en meest gestelde vragen hebben verzekeraars op een rij gezet. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Onderstaand de link welke in mijn ogen zeker niet mag ontbreken bij “Check ook regelmatig deze pagina’s voor de laatste informatie voor ondernemers” op jullie site. https://www.verzekeraars.nl/verzekeringsthemas/nieuwe-risicos/coronavirus
  2. Veel horecabedrijven zijn gaan bezorgen. Hierover moeten zij hun assurantieadviseur en/of verzekeraar wel over inlichten. Want er zitten wel een aantal haken en ogen aan. Waarbij je als ondernemer ook in deze tijd goed stil moet staan zie ook de voorbeelden op #ALPHENLINKT #ALPHENZORGT (https://www.edbalphen.nl/corona/alphenlinkt-alphenzorgt)

Waar moet je als ondernemer / werkgever aan denken:

  1. Bedenk dat een 'normale' WA-verzekering voor de brommer en (prive) auto geen dekking geeft voor bezorgdiensten ( ook niet als dat maar een tijdelijk karakter heeft )
  2. Ga je met de e-bike bezorgen, bedenk dan dat de dekking van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ( AVB ) in veel gevallen geen dekking geeft voor schade veroorzaakt met de e-bike aan derden als deze in gebruik is voor bezorgdiensten.
  3. Voor de gewone fiets ( dus zonder ondersteuning ) is er vaak wel dekking voor schade aan derden onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ( AVB ) Vraag dit wel na bij je verzekeraar, want in de afgelopen perioden zijn steeds meer verzekeraars dit gaan uitsluiten.
  4. Is er dekking voor bezorgdiensten vanuit de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of de WEGAM verzekering voor schade die je werknemers oplopen tijdens het bezorgen? ( Werkgeversaansprakelijkheid Motorvoertuigen / Verkeer ) Bedenk dat je als werkgever aansprakelijk bent voor de schade die een bezorger oploopt als hij op pad gaat om te bezorgen. In de standaard voorwaarden is dit in de meeste gevallen uitgesloten.

Tenslotte mijn complimenten voor de initiatieven want.... #samenstajesterk.

Met vriendelijke groet,

Marc Toebosch
06 33 86 37 16
www.tdkconsultancy.nl