Corona informatiepunt

Inspiratie

Ondernemers én burgers helpen elkaar. Om samen door deze lastige tijden te komen. Hier een overzicht van inspirerende initiatieven, die we steeds zullen aanvullen. Zo geven we elkaar een steun in de rug en slaan ons door de crisis heen.

#Alphenkleurt

#Alphenkleurt

Ouderen en verzorgenden kunnen wel wat extra kleur gebruiken deze dagen. Kinderopvang Junis en AlphenLinkt roepen daarom alle kinderen in de gemeente Alphen aan den Rijn op om mee te doen aan de actie #AlphenKleurt. Kijk op de alphenkleurt.nl en download de tekenplaat. Doe als Lieke en haar dochter Anna. “Elke dag maakt Anna een tekenplaat en die sturen we de ene keer naar een oudere, de andere keer naar een verzorgingshuis of ziekenhuis in de buurt. En deel die mooie plaat op Facebook of Instagram met de hashtag #alphenkleurt!”

Heel Alphen Helpt

Heel Alphen Helpt

Om in deze zware tijden onze ondernemers een hart onder de riem te steken, ben ik een privé-initiatief gestart genaamd Heel Alphen Helpt met bijbehorende website. Op deze website kunnen de ondernemers zich gratis inschrijven samen met (gewijzigde) openingstijden en eventuele Corona-gerelateerde acties of aanbiedingen. Ik zorg dan voor een extra stukje promotie via de website en social media èn tevens centrale vindbaarheid van al deze informatie voor de inwoners van alle dorpskernen van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Thuisknutselpakketten van Het Idee

Thuisknutselpakketten van Het Idee

Het Idee verzorgt normaal gesproken knutselworkshops op locatie voor kinderen. Nu dat niet kan, bezorgen zij de pakketten aan huis! Ouders kunnen kiezen uit verschillende pakketten voor hun kinderen, zoals het kookpakket of het paaspakket. Ga naar https://www.facebook.com/HetIdee/ voor meer informatie!

RECO levert zorgunits aan Alrijne Ziekenhuis

RECO levert zorgunits aan Alrijne Ziekenhuis

RECO uit Koudekerk aan den Rijn heeft tien zorgunits geleverd voor het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Het materieelverhuurbedrijf bouwt een tijdelijk triagecentrum. 'Fijn dat we zo de zorg kunnen helpen', laat RECO weten. 'Naast kwaliteitsunits hebben we ook een uitgebreid assortiment verlichting, stroom- en verwarmingsvoorzieningen. Zo kunnen we binnen no-time een totaalpakket op locatie neerzetten.’ De units van RECO worden ingezet als triageruimtes, wachtkamers, meldkamers en tijdelijke huisartsenposten om patiënten te scheiden. Lees hier meer: https://www.studioalphen.nl/nieuws/koudekerkse-reco-levert-zorgunits-alrijne-ziekenhuis/

Winkelen in Alphen

Winkelen in Alphen

Een mooi initiatief om onze lokale winkeliers te helpen. Zij kunnen op www.winkeleninalphen.nl hun producten online verkopen in deze moeilijke tijd. Dit is geheel gratis voor ondernemers uit Alphen aan den Rijn. Winkeliers die zich nog willen aansluiten kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0172-421411 of info@winkeleninalphen.nl.

Stoepkrijtchallenge - samen tegen eenzaamheid

Stoepkrijtchallenge - samen tegen eenzaamheid

De Alphense Paola Hoogervorst, werkzaam bij IMK Opleidingen, hoorde onze koning op tv zeggen "Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel”. Dit inspireerde haar tot het bedenken van de landelijke #stoepkrijtchallenge. Dit is een oproep aan iedereen, jong en oud, om een stoepkrijttekening te maken voor mensen in de buurt. Niet alleen voor oudere en kwetsbare mensen maar ook voor buurtbewoners die alleen wonen en niet het huis uit kunnen. Zowel het Jeugdjournaal (https://youtu.be/MrFjLUfYQRc) als Jinek heeft inmiddels aandacht besteed aan deze challenge. Goed bezig, Paola!

Mondmaskers

Mondmaskers

Tandtechnisch Centrum Vitalis, Tandheelkundig Centrum Koraalzwam, Mond en Welzijn en Elysee Dental doneerden hun beschermingsmiddelen/mondmaskers die zij op dit moment uitsparen aan het LUMC. Een prachtig initiatief waarmee zij echt verschil maken!

Alphens restaurantweek bij je thuis

Alphens restaurantweek bij je thuis

Alphens Restaurantweek komt naar je toe, deze dagen. Dé oplossing als je thuis ‘uit eten’ wilt. Op alphensrestaurantweek.nl zie je bij welke restaurants je een smakelijke maaltijd kan bestellen. Op die manier geef je de ondernemers een steuntje in de rug. En hoef je zelf een avondje niet de keuken in!

Van winkel naar ‘bestelshop’

Van winkel naar ‘bestelshop’

Tof en Gaaf hebben nog geen webshop, maar willen ook in tijden van (corona)crisis hun klanten van mooie kleding voorzien. Daarom zijn ze een bestelshop gestart. Via een formulier op de website kunnen klanten hun bestelling doorgeven. Binnen Alphen zijn de verzendkosten gratis, daarbuiten ook als men meer dan € 50 besteedt.

Online fit blijven!

Online fit blijven!

Sportscholen moesten al relatief vroeg hun deuren sluiten. Alphense clubs komen daarom om de beurt met (online) alternatieven om fit te blijven. Orange Wellness deelt korte work-outs op de website, Pursue traint leden via een besloten videocall, waarbij sporters elkaar zien sporten en Bezemer Fitness deelt groepslessen live via Facebook.

Bezoekers trekken met campagne

Bezoekers trekken met campagne

Slagers, groentewinkels en bakkers zijn gewoon open, maar trekken minder klanten door de coronacrisis. De branchevereniging van bakkers startte daarom de landelijke campagne ‘Wij Blijven Bakken’. Via landelijke dagbladen, social media en posters lieten alle Nederlandse bakkers – waaronder ook Banketbakkerij Stevers – zien dat zij nog gewoon brood en ander lekkers bakken. En dat ze dat ook blijven doen, desnoods in combinatie met thuisbezorgen!

Ludieke e-mailing met thuiswerktips

Ludieke e-mailing met thuiswerktips

VRHL Content en Creatie wilde klanten laten weten dat ze nog net zo bereikbaar zijn als altijd, maar dan vanuit huis. Een saaie mailing met die boodschap past niet bij het creatieve bureau en daarom werd een e-mail gestuurd met grappige thuiswerktips van alle medewerkers. Tips varieerden van ‘Plak je kind achter het behang’ tot ‘Verander geregeld van werkhouding’.

Avantage biedt Microsoft Teams actief aan

Avantage biedt Microsoft Teams actief aan

Werkend Nederland videobelt en masse. Avantage speelt daar goed op in met een toepasselijke (en grappige) video over Microsoft Teams; een programma waarmee je vanuit huis kunt samenwerken en videobellen.

Inhaker met leuke (social) content

Inhaker met leuke (social) content

Autodealer Marc Huisman daagt volgers uit om fit te blijven. Op Facebook deelde hij een grappige video van medewerkers die al ‘plankend’ hun trui proberen uit te doen. Én weer aan. Zo zie je maar; corona-content hóeft niet zwaarmoedig te zijn.