Pitch je 1,5 metersamenlevingsplan

Logo van Rabobank
Logo van VNO NCV Rijnland
Logo van Gemeente Kaag en Braassem
Logo van Gemeente Alphen aan den Rijn
Logo van Verenigde ondernemers Nieuwkoop
Logo van Ondernemersvereniging Kaag en Braassem
Logo van Economic Development Board Alphen aan den Rijn
Logo van Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn
Logo van Gemeente Nieuwkoop
Logo van Ondernemers vereniging Kaag en Braassem Oost

Ondernemerscontest #Rijn- en Veenstreekpitcht

Pitch je 1,5 metersamenlevingsplan. Hoe ondernemen we voor een innovatief en creatief Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem?

De ondernemerspitch is een initiatief van Economic Development Board Alphen en Rabobank Groene Hart Noord in samenwerking met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop, VNO-NCW regio Rijnland, VOA Alphen aan den Rijn, VON Nieuwkoop, OVA en OVKB Kaag en Braassem.

Door de versoepeling van de maatregelen komt de economie langzaam weer op gang. Met de overgang van de intelligente lockdown naar de 1,5 metersamenleving biedt dit ondernemers mogelijkheden voor nieuwe perspectieven. Dat merken wij door de diverse initiatieven die al door bedrijven worden genomen om de 1,5 metersamenleving vorm te geven. Met het organiseren van deze ondernemerspitch willen we elkaar inspireren door creatieve en innovatieve ideeën te stimuleren en ondernemers een podium te bieden.

Onderneem jij in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en/of Kaag en Braassem en heb je creatieve en/of innovatieve plannen voor het ondernemen in de 1,5 metersamenleving? Doe mee of deel dit met je netwerk!

Over wat voor plannen hebben we het?

 • Creatieve, out of the box, snel schaalbare, creatieve en innovatieve ideeën met een zo groot mogelijke positieve economische en maatschappelijke impact
 • Die bijdragen aan een slimme, innovatieve en gezonde Rijnstreek
 • En ondernemers hierin eventueel samenwerken

Alle ondernemers zijn welkom; van startup, MKB tot grote bedrijven die creatieve en/of innovatieve plannen hebben voor detailhandel, retail, horeca, mobiliteit, kantoren, ICT, etc. Aanvragen kunnen individueel of in samenwerking met andere ondernemers uit Nieuwkoop en/of Alphen aan den Rijn in worden ingediend.

Dien je voorstel met als onderwerp: #Alphenpicht in via: info@edbalphen.nl. De vorm is hierbij naar keuze (video, powerpoint, storytelling). Zorg dat het duidelijk is voor de ontvanger hoe kansrijk en waardevol het idee is!

Deadline voor deelname is maandag 31 augustus 12.00 uur. Op een nader te bepalen datum en plek in september pitchen de acht meest innovatieve ideeën live voor een panel, bestaande uit:

 • Gerard van As (Wethouder Economische Zaken Alphen aan den Rijn),
 • Antoinette Ingwersen (Wethouder Economische Zaken Nieuwkoop)
 • Yvonne Peters- Adrian (Wethouder Economische Zaken Kaag en Braassem)
 • Wim Nobel (Directeur Bedrijven Rabobank Regio Alphen aan den Rijn))
 • Elles in ’t Veld (Voorzitter VOA)
 • Leo Kooyman (Voorzitter VON)
 • Frank Ponsioen (Voorzitter EDBA)
 • Martijn van Pelt (VNO-NCW Rijnland)
 • Joost van Leeuwen (Voorzitter OVKB)
 • Martijn Koek (Voorzitter OVA)

De beste 1,5 metersamenleving ondernemersplannen

De deelnemers met volgens het panel de drie beste plannen, krijgen toegang tot de kennis en het uitgebreide netwerk van de samenwerkende organisaties. De drie uitgekozen ondernemers kunnen vervolgens rekenen op ondersteuning door de organiserende partners bij de uitvoering van hun plannen. Daarnaast ontvangen de winnaars een te verdelen aanmoedigingsprijs van 1,5 x € 1000,- oftewel € 250,- € 500,- of € 750,-. Alle ingezonden plannen worden publiekelijk zichtbaar gemaakt, waarmee we ‘corona-proof’ ondernemerschap aanmoedigen en een groter publiek in de regio willen inspireren