Nieuwsberichten

EDBA Alphen aan den Rijn inspiratietour

Op 22 november organiseerde de EDBA Alphen aan den Rijn een inspiratietour met een groep van 30 ondernemers van de VOA Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn en bestuurders en beleidsmedewerkers van de Gemeente Alphen aan den Rijn over de energietransitie.

De middag werd ingevuld met 3 bezoeken aan ondernemingen in AlphenaandenRijn die een toonaangevende rol (gaan) spelen in de energietransitie en daarmee ook aan de lokale economische ontwikkeling.

De middag startte met een presentatie van Jordi Zonneveld
van Plug Power over de mogelijkheden van groene waterstof en hun rol daarbij. Aansluitend bezochten wij AQUABATTERY waar Janneke Tjon Pian Gi - Stuijfzand
het reisgezelschap informeerde over de ontwikkeling van een batterij op basis van zoutwater. De marktintroductie van deze batterij wordt over 2 jaar verwacht. Daarna waren wij welkom in Benthuizen voor een boeiende presentatie door Eelke Siersema en Rob Vasbinder over de innovaties van Nettenergy BV en Vermeulen Groep: GroeneHartWaterstof, ook wel bekend alsOranjeWaterstof.(energieopwekking door met bermgras elektriciteit en waterstof te produceren om de elektrische voertuigen van Vermeulen Groep circulair op te laden. De middag werd afgesloten met een boeiende lezing van Prof dr. Ad van Wijk over relevante ontwikkelingen in waterstof voor de lokale economie.

De energietransitie krijgt, ook in de economie het Groene Hart, steeds meer vaart.

Volg EDBA op LinkedIn voor de laatste updates