Combineren van kennis en kunde in een nieuwe realiteit

Zorg voor maximale preventie van uw bedrijf

Straten zijn leeg en bedrijfsterreinen liggen er verlaten bij. Bedrijven hebben een minimaal aantal werknemers aan het werk, zijn op andere tijden geopend dan normaal en de sociale controle is nu laag. De receptioniste die iedereen kent en weet wat er in de straat gebeurt, is er niet. Criminelen maken hier misbruik van. Alles gaat anders, dus wie let er op wie? Zorg voor maximale preventie van uw bedrijf. Sluiten deuren, ramen en laadperrons altijd af, ook overdag. Controleer de juiste werking van het alarmsysteem en de camera’s. Heeft u nog geen groepsapp met andere ondernemers in de straat? Maak die dan aan en attendeer elkaar op bijzonderheden in de straat, het winkelcentrum of industrieterrein.

Cybercrime
Doordat veel mensen nu thuiswerken en vanuit andere computersystemen hun werk doen, is de automatisering een zeer vitale en kwetsbare plek. Let meer dan ooit op bij het openen van mails en aanklikken van een link. Vertrouwt u het niet voor 100% ,  bel dan de afzender. Iedereen zal daar begrip voor hebben. Cybercriminelen misbruiken deze hectiek en gebruiken namaak-websites, nepmails en fishing software om u geld afhandig te maken of computersysteem te infecteren. Hackers kennen geen ethiek.

Handel
Kwaadwillenden spelen in op het gevoel dat we elkaar tijdens de crisis snel willen helpen. Malafide bedrijven en oplichters misbruiken deze periode om in de hectiek een snelle slag te slaan. Zorg er voor dat u zeker weet met wie u zaken doet. Extra controleren met wie u zaken wilt gaan doen is heel normaal. Zeker als het gaat om goederen gerelateerd aan de medische zorg. Die spullen moeten voor een normale prijs op de juiste plaats terecht kunnen komen.

Wees waakzaam en bel bij verdachte situaties altijd direct de politie. Bij spoed 112 , of anders 0900-8844.

Frank Heijmink
Operationeel Expert GGP, Thema Horeca & Ondernemers