Corona informatiepunt

Corona informatiepunt voor ondernemers in Alphen aan den Rijn e.o.

Logo-Corona-InformatiepuntEDBA heeft in verband met de Corona crisis een informatiepagina geopend. Op deze pagina vinden ondernemers in Alphen aan den Rijn in de komende periode de laatste lokale en landelijke informatie, handige links en antwoorden op actuele vragen. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt. Het opstarten van een informatiepunt is een initiatief van de Economie Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA), de gemeente Alphen aan den Rijn, VOA, het Platform Recreatie en Toerisme, Stichting VOC, Stichting Centrummanagement, Greenport Boskoop met hulp van Ondernemers Klankbord en met steun van diverse overige belangenbehartigers en stakeholders zoals BEBB, Dorpsraad Boskoop en winkeliersverenigingen in gemeente Alphen aan den Rijn.

Ondernemers kunnen nu de veelgestelde vragen bekijken al bekijken. Daarnaast zijn de regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken onder elkaar gezet en kunnen zij relevante nieuwsberichten bekijken in actueel. Ook kunnen zij mailen naar info@edbalphen.nl met vragen of problemen rondom het Coronavirus en de gevolgen voor hun onderneming. Vanaf 19 maart 2020 is de helpdesk tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar op 0172 796007 of via de chatfunctie op de site, hier kunt u vragen stellen aan betrokken adviseurs. Ook onderzoeken wij, samen met de initiatiefnemers en binnen de overheidsrichtlijnen, de mogelijkheden van telefonische consults.

Check ook regelmatig deze pagina’s voor de laatste informatie voor ondernemers:

KvK heeft een speciaal telefoonnummer voor adviezen richting ondernemers!. Het Adviesteam van de Kamer van Koophandel is te bereiken via telefoonnummer 0800-2117.

#AlphenLinkt #AlphenZorgt - Steeds meer ondernemers in Alphen aan den Rijn zijn talloze initiatieven gestart om het leed te verzachten en elkaar – als ondernemer en burger – te helpen. Bekijk hier een overzicht van de initiatieven.

Logo van Economic Development Board Alphen aan den Rijn
Logo van Platform Recreatie en Toerisme (PReT)
Logo van Greenport Boskoop
Logo van Stichting VOC
Logo van Gemeente Alphen aan den Rijn
Logo van Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn
Logo van Ondernemersklankbord
Logo van Stichting centrummanagement
07-04-2020

Foodwinkels open op Eerste Paasdag

Op Eerste Paasdag 2020 mag de detailhandel die zich richt op levensmiddelen zoals supermarkten, bakkers, slagers, groente- en fruitwinkels in de gemeente Alphen aan den Rijn van 12:00 – 22:00 uur eenmalig open. Het gemeentebestuur heeft ingestemd met dit verzoek van de detailhandel om zo de verwachte drukte rond de Paasdagen te spreiden. Ook kunnen op deze manier de landelijke maatregelen beter gehandhaafd worden. Dit komt de veiligheid van winkelend publiek en personeel in de winkels ten goede. Levensmiddelen horen tot de essentiële levensbehoefte. Daarom wordt hier eenmalig een uitzondering voor gemaakt. De winkels bepalen zelf of ze opengaan. Op goede vrijdag en tweede paasdag gelden reguliere openingstijden.

Lees verder >
07-04-2020

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

ZZP'ers en zelfstandige ondernemers kunnen als het echt nodig is een tijdelijke financiële ondersteuning aanvragen als jullie door de corona-crisis jullie inkomen grotendeels kwijt raken. Deze aanvraag doe je bij de gemeente.

Vanaf 7 april 11.00 uur is dit mogelijk. Aanvragen worden binnen 4 weken getoetst en afgehandeld. Hier ga je naar het loket van de gemeente (inloggen gaat met DigiD) en lees je alles over de voorwaarden en de aanvraag: op de website van gemeente Alphen aan den Rijn

Lees verder >
06-04-2020

Nieuwsbrief nr 11 d.d. 6 april 2020

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, de maatregelen vanuit de gemeente en de Rijksoverheid en wordt u op de hoogte gehouden van inspirerende initiatieven die ontstaan om elkaar in deze periode te ondersteunen. Vind hier een overzicht van alle nieuwsbrieven en het laatste nieuws.

In deze nieuwsbrief: 

 1. Update uit de kerngroep ‘Coronacrisis Ondernemend Alphen’
 2. NOW-loket geopend, UWV opent hulplijn
 3. COVID Radar door het LUMC
 4. Alphense zendmast kleurt blauw voor ondernemend Alphen en rood voor vitale beroepen
 5. Laatste nieuws en maatschappelijke initiatieven AllesInAlphen.nl

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
03-04-2020

Nieuwsbrief nr 10 d.d. 3 april 2020

Ondernemend Alphen aan den Rijn,

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, de maatregelen vanuit de gemeente en de Rijksoverheid en wordt u op de hoogte gehouden van inspirerende initiatieven die ontstaan om elkaar in deze periode te ondersteunen.

In de nieuwsbrief van afgelopen woensdag werkten in sommige gevallen een aantal doorverwijzingen niet. Bekijk hier de Corona monitor. En hier is altijd een overzicht van alle nieuwsbrieven en het laatste nieuws terug te vinden.

In deze nieuwsbrief:  

 1. Update uit de kerngroep ‘Coronacrisis Ondernemend Alphen’
 2. Impactanalyse coronacrisis
 3. Politiebericht: Zorg voor maximale preventie van uw bedrijf
 4. Update opening loket NOW bij UWV 
 5. Bericht Rijksoverheid: Krijg ik Tozo check
 6. Diverse tips en adviezen
 7. [TERUGKIJKEN] Webinars omtrent de regelingen TOZO en NOW
 8. Landelijk hersteloffensief toerismesector
 9. Crisis maakt creatief - Door ondernemers voor ondernemers
 10. [VIDEO] Rijnvicus blijft draaien 

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
03-04-2020

Crisis maakt creatief - Door ondernemers voor ondernemers

Nu de omzet met een noodstop tot stilstand is gekomen, tonen veel ondernemers zich solidair met elkaar. Zij delen kennis en expertise en bieden gratis adviezen en consulten.

Lees verder >