Corona informatiepunt

Corona informatiepunt voor ondernemers in Alphen aan den Rijn e.o.

Logo-Corona-InformatiepuntEDBA heeft in verband met de Corona crisis een informatiepagina geopend. Op deze pagina vinden ondernemers in Alphen aan den Rijn in de komende periode de laatste lokale en landelijke informatie, handige links en antwoorden op actuele vragen. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt. Het opstarten van een informatiepunt is een initiatief van de Economie Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA), de gemeente Alphen aan den Rijn, VOA, het Platform Recreatie en Toerisme, Stichting VOC, Stichting Centrummanagement, Greenport Boskoop met hulp van Ondernemers Klankbord en met steun van diverse overige belangenbehartigers en stakeholders zoals BEBB, Dorpsraad Boskoop en winkeliersverenigingen in gemeente Alphen aan den Rijn.

Ondernemers kunnen nu de veelgestelde vragen bekijken al bekijken. Daarnaast zijn de regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken onder elkaar gezet en kunnen zij relevante nieuwsberichten bekijken in actueel. Ook kunnen zij mailen naar info@edbalphen.nl met vragen of problemen rondom het Coronavirus en de gevolgen voor hun onderneming. Vanaf 19 maart 2020 is de helpdesk tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar op 0172 796007 of via de chatfunctie op de site, hier kunt u vragen stellen aan betrokken adviseurs. Ook onderzoeken wij, samen met de initiatiefnemers en binnen de overheidsrichtlijnen, de mogelijkheden van telefonische consults.

Check ook regelmatig deze pagina’s voor de laatste informatie voor ondernemers:

KvK heeft een speciaal telefoonnummer voor adviezen richting ondernemers!. Het Adviesteam van de Kamer van Koophandel is te bereiken via telefoonnummer 0800-2117.

#AlphenLinkt #AlphenZorgt - Steeds meer ondernemers in Alphen aan den Rijn zijn talloze initiatieven gestart om het leed te verzachten en elkaar – als ondernemer en burger – te helpen. Bekijk hier een overzicht van de initiatieven.

Logo van Platform Recreatie en Toerisme (PReT)
Logo van Economic Development Board Alphen aan den Rijn
Logo van Stichting centrummanagement
Logo van Gemeente Alphen aan den Rijn
Logo van Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn
Logo van Stichting VOC
Logo van Ondernemersklankbord
Logo van Greenport Boskoop
02-04-2020

Financiële problemen door coronacrisis? Regel eerst dit!

Om de gevolgen van het coronavirus voor uw bedrijf te minimaliseren, is het verstandig om een aantal zaken te regelen. VOA-bestuurder Michiel Wijnans (BDO Accountants & Adviseurs) geeft tips wat je nú al kunt doen.

Lees verder >
01-04-2020

Nieuwsbrief nr 9 d.d. 1 april 2020

Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen, de maatregelen vanuit de gemeente en de Rijksoverheid en wordt u op de hoogte gehouden van inspirerende initiatieven die ontstaan om elkaar in deze periode te ondersteunen. 

In deze nieuwsbrief:  

  1. Update uit de kerngroep ‘Coronacrisis Ondernemend Alphen
  2. Oproep wethouder Gerard van As: steun lokale ondernemers
  3. UPDATE gemeente omtrent TOZO
  4. Bericht Rijksoverheid: Noodmaatregel van de overheid voor bedrijven
  5. Bericht van het KVK Corona loket: de Coronamonitor Zuid-Holland
  6. Nieuws en maatschappelijke initiatieven (o.a. HeelAlphenHelpt.nl) op AllesInAlphen.nl
  7. Webinars omtrent de regelingen TOZO en NOW
  8. Feiten en cijfers Corona Informatiepunt voor Ondernemers in Alphen a.d. Rijn

Bekijk hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
01-04-2020

Update Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Er zijn veel vragen over het ontbreken van het aanvraagformulier Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (tozo) op de gemeentelijke website. Gemeente Alphen aan den Rijn wil u graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen.

Lees verder >
01-04-2020

Feiten & Cijfers Corona informatiepunt

Feiten & Cijfers Corona informatiepunt voor Ondernemers in Alphen aan den Rijn e.o.

Lees verder >
01-04-2020

Livestream 2 april 11.00 u | Advocaat over noodmaatregel Coronacrisis

Deze week heeft het kabinet meer bekend gemaakt over de noodmaatregelen om Nederland door de Coronacrisis heen te loodsen. Eén daarvan is de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Hiermee kunnen ondernemers een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen. Over deze belangrijke regeling gaat advocaat ondernemingsrecht Jeroen Thiele op donderdag 2 april om 11.00 uur een gratis livestream verzorgen. U bent van harte uitgenodigd om mee te kijken en mee te doen.

Lees verder >