Nieuwsberichten

EDBA in het nieuws

13-12-2023

Een plek om samen te werken aan de energietransitie en duurzaamheid

De eerste stap is gezet naar een plek waarin onderwijs, de overheid, het bedrijfsleven en inwoners samenkomen en samenwerken aan de energietransitie en de vragen rondom duurzaamheid.

Lees verder >
28-11-2023

EDBA Alphen aan den Rijn inspiratietour

Op 22 november organiseerde de EDBA Alphen aan den Rijn een inspiratietour met een groep van 30 ondernemers van de VOA Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn en bestuurders en beleidsmedewerkers van de Gemeente Alphen aan den Rijn over de energietransitie.

Lees verder >
13-11-2023

Vervolgsessie biobased bouwen

In 2023 heeft EDBA, in de vorm van twee dialogen met boeren en bouwers, een marktconsultatie uitgevoerd naar de kansen van deze ontwikkelrichtingen in onze regio. In deze dialoogsessies, uitgevoerd samen met RABO Bank en Building Balance, zijn onderzocht;

Lees verder >
15-09-2023

EDBA en Rabobank zetten zich in voor biobased bouwen, Kans voor duurzame bouw en landbouw?

Building Balance heeft van het ministerie van LNV de opdracht gekregen om vezelteelt in de komende jaren naar marktontwikkeling te brengen. In de Achterhoek en Noord-Brabant worden er al successen mee behaald. Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) en Rabobank Groene Hart Noord zien kansen in het Groene Hart en hebben dit gezamenlijk opgepakt.

Lees verder >
01-11-2022

Wie nu niet instapt, mist de boot

Interview met Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en schrijver van de beststeller “omarm de chaos”.

Lees verder >