Nieuwsberichten

EDBA in het nieuws

15-09-2023

EDBA en Rabobank zetten zich in voor biobased bouwen, Kans voor duurzame bouw en landbouw?

Building Balance heeft van het ministerie van LNV de opdracht gekregen om vezelteelt in de komende jaren naar marktontwikkeling te brengen. In de Achterhoek en Noord-Brabant worden er al successen mee behaald. Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) en Rabobank Groene Hart Noord zien kansen in het Groene Hart en hebben dit gezamenlijk opgepakt.

Lees verder >
01-11-2022

Wie nu niet instapt, mist de boot

Interview met Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit en schrijver van de beststeller “omarm de chaos”.

Lees verder >
19-10-2022

Extra middelen voor ondernemers in regio Alphen a/d Rijn om te starten met circulair ondernemen

Nog dit najaar start de pilot “Kenniscentrum en Ondernemersloket Circulaire Economie”, een initiatief van VOA, Gemeente Alphen aan den Rijn, Bibliotheek Rijn en Venen, onderwijspartners en EDBA.

Lees verder >
01-05-2022

Impuls voor circulaire ondernemen

Interview met de stuurgroepleden Hester van Beek, Johan van Veen, Dave Damen, Marco Pols en Joost Berkhout over het initiatief tot het starten van een kenniscentrum en ondernemersloket voor circulair ondernemen in Alphen aan den Rijn.

Lees verder >
01-12-2021

DE EDBA PLEIT VOOR EEN HOGER TEMPO EN MEER DAADKRACHT

‘Met polderen komen we er niet’
Eigenlijk waren deze pagina’s bedoeld voor een persoonlijk portret van Joost Berkhout, programmamanager EDBA. Nog voor de koffie koud is, ligt er echter een ander plan op tafel. Joost en bestuursvoorzitter Frank Ponsioen willen deze ruimte liever benutten voor een pleidooi dat voor ondernemers veel urgenter is. “Het advies van de EDBA over de verduurzaming en de vitaliteit van onze lokale economie is positief ontvangen, maar sinds maart zijn we met de geadviseerde projecten amper opgeschoten. Het is mooi dat onze ambities bijna unaniem omarmd zijn, maar het tempo in het realiseren ervan ligt te laag en de middelen zijn, vrezen wij, te beperkt. Wij roepen de gemeente, de VOA en alle ondernemers op om het momentum niet aan zich voorbij te laten gaan.”

Tekst: Esther Daniëls. Foto's: Rob Lamping.

Lees verder >