Actueel

Laatste Nieuws

26-11-2020

Gemeente roept ondernemers op online enquête in te vullen over duurzaamheid, economische ontwikkeling en bedrijventerreinen

Gemeente Alphen aan den Rijn werkt aan een nieuw Actieprogramma Duurzaamheid en Klimaat 2021-2030, een nieuwe Economische Agenda 2021-2025 en een lokale bedrijventerreinenstrategie. Input vanuit ondernemers is hiervoor essentieel. Op dit vlak werkt de gemeente al nauw samen met de Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA). De gemeente hoort graag de mening van ondernemers en vraagt hen om onderstaande online enquête in te vullen.

Lees verder >
25-11-2020

Nieuwsbrief nr 40 d.d. 25 nov 2020

Goedenavond! Zowel landelijk als ook in Alphen aan den Rijn zijn er diverse partijen actief om invulling te geven aan het helpen bij het vinden van werk. In deze en de komende nieuwsbrieven geven wij extra aandacht aan deze belangrijke initiatieven. Om te beginnen met in deze editie: Activiteitenkalender WerkVinden Alphen december 2020, AlphenWerktDoor.nl en de Week van carrière-oriëntatie.

Verder in deze nieuwsbrief; "Je hebt goud in handen met een eigen winkel", de deadline voor de kleineondernemersregeling nadert en een terugblik op de "Dag van de Ondernemer ". En last but not least, Alphen aan den Rijn laat Den Haag en Rotterdam, achter zich in de lijst met snelgroeiende bedrijven en meer lezenswaardige artikelen!

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
18-11-2020

Nieuwsbrief nr 39 d.d. 18 nov 2020

Goedenavond! In deze nieuwsbrief het volgende. Het is goed nieuws dat het aantal besmettingen en de druk op de zorg afnemen, waardoor onder andere de bioscopen, theaters en pretparken weer open kunnen, maar welk perspectief is er voor de andere getroffen sectoren...

En verder. Morgenmiddag zullen in een online meeting diverse decanen, mentoren en studieadviseurs worden geïnformeerd over de mogelijkheden, kansen en bedreigingen binnen de diverse sectoren van de arbeidsmarkt. Zuid-Holland steekt € 1,5 miljoen in ‘jongerenwerkplekken’ en wil deze unieke pilot opschalen naar heel Nederland. En hogescholen en het midden- en kleinbedrijf (mkb) gaan samenwerken om het innovatief vermogen van het mkb te vergroten. Dat gebeurt via het innovatietraineeship.

Tot slot, kom meer te weten over de nieuwe wet WHOA en ontdek de supercreatieve coronaproof oplossing voor evenementen!

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
11-11-2020

Nieuwsbrief nr 38 d.d. 11 nov 2020

Goedenavond! Arbeidsmobiliteit; van overweging, overzicht naar succesvoorbeeld. Winterterras horeca is straks mogelijk. Ook in deze nieuwsbrief: de gemeente zet proactief in op ondersteuning aan ondernemers die TOZO hebben aangevraagd en ontwikkelt de gemeente samen met de economische partners en het onderwijs een aanpak rondom jeugdwerkloosheid.

En verder: al vier jaar werkt het Platform Groene Hart Werkt! met aansprekende projecten in de gemeente Alphen aan den Rijn e/o. Tot slot, sneltesten op het coronavirus kunnen helpen het virus beter te bestrijden. Lees je wel even goed in over certificering en regels hieromtrent.

Lees hier de gehele nieuwsbrief

Lees verder >
11-11-2020

AFSTAND HOUDEN ALSTUBLIEFT!

Sinds de zomer van 2020 is Frank Ponsioen actief als voorzitter van de Economic Development Board (EDBA). De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal, maar het meest voelbare is toch die 1,5 meter afstand. Probeer maar eens een vertrouwelijk gesprek te voeren met twee armlengtes ertussen. Toch kan het een heel goed idee zijn om wat meer afstand te bewaren, omdat je zaken dan scherper gaat zien. Wie loskomt van de waan van de dag, krijgt een beter zicht op de toekomst. Vanuit die gedachte gaat de EDBA een nieuwe fase in, met een nieuw bestuur, een heldere focus en… meer op afstand.

Lees verder >